ÖSS'de hata var ama tercih süresi uzamıyor

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 21 Temmuz 2007 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bazı liselerin öğrencilerinin orta öğretim başarı puanlarını ÖSYM'ye yanlış bildirmelerinden kaynaklanan hata, pazartesi günü başlayacak tercihlerde kargaşaya yol açtı. Liselere doğru ortaöğretim başarı puanlarının ÖSYM'ye bildirilmesi için ay sonuna kadar süre tanındı ve yerleştirmelerin doğru puanlarla hesaplanacak yeni ÖSS puanları üzerinden yapılması hedeflendi. Ancak yeni ÖSS puanları ilan edilmeyeceği için üniversite adaylarının hatalı puanlar üzerinden hatalı tercihler yapması riski doğdu.

Uzmanlar uyarıyor

Uzmanlar, üniversite adaylarını ortaöğretim başarı puanlarını kontrol etmeleri ve yanlış bildirilmiş olanların ÖSS puanlarını rehber öğretmenlere yeniden hesaplatmaları için uyarıyor. Pekçok üniversite adayı ve veli ise ÖSYM'nin 3 Ağustos'ta dolacak tercih bildirme süresini uzatmasını istiyor. Ancak ÖSYM bu süresi uzatmıyor.

Ortaöğretim başarı puanının hatalı olduğunu farkeden öğrencinin, okul yönetimini uyararak bu hatayı düzelttirtmesi gerekiyor. Bu yıl bazı liselerin ortaöğretim başarı puanlarının ÖSYM'ye yanlış bildirilmesinden kaynaklanan hatanın düzeltilmesi için temmuz ayı sonuna kadar süre bulunuyor. ÖSYM, 3 Ağustos'a kadar teslim edilecek tercihlere göre yerleştirmeleri de düzeltilmiş orta öğretim puanı üzerinden yapacak.

?Hata bizde değil'

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, puanı okullardan yanlış bildirilen ?epeyce? aday olduğunu belirterek, puanların resmi kanallardan teyit edildikten sonra gerekli düzeltmenin yapılacağını ifade etti. Prof.Yarımağan şunları söyledi: ?Puanı okullardan yanlış bildirilen epeyce aday var. Adaylar başvuruyorlar, 'Okulun bildirdiği puan doğru değil, doğrusu budur'diyorlar. Biz de Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla resmi kanaldan, puanların tekrar bildirilmesini istiyoruz. Bu kanaldan gelecek puanlara göre gerekli düzeltmeleri yapacağız. ? ÖSYM Başkanı, ?Bu ayın sonuna kadar bize ulaşsın ki yerleştirmeyi sağlıklı bilgiler üzerinden yapalım? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber